Nye regler i bolighandelen trer i kraft ved nyttår

Tjenester - Byggtakst Øst As - Ridabu - Hedmark - Takstmann - Rådgiver

I juni ble Forskrift til avhendingsloven vedtatt. Sammen med endringer i Avhendingsloven blir det nye regler gjeldende fra 1.1.2022. Selger kan ikke lenger selge en bolig «som-den-er», hvilket i praksis betyr at kjøper kan rette krav om prisavslag for feil og mangler over kr. 10.000 mot selger. Kjøper får en forsterket plikt til å sette seg inn i opplysninger som er gitt om boligen, og kan ikke rette krav mot selger om forhold som selger har opplyst, deriblant opplysninger gitt i tilstandsrapporten.

Det er altså slik at selger får et sterkt incitament til å opplyse mest mulig om boligen for dermed å unngå krav fra kjøper. For at selger skal kunne vise til opplysningene i tilstandsrapporten må rapporten oppfylle minstekravene i forskriften. Norsk taksts nye tilstandsrapport i IVIT oppfyller disse minstekravene om hva som skal sjekkes av bygningsdeler og konstruksjoner, samt hvordan disse skal vurderes. Byggtakst Øst er sertifisert til å levere den nye rapporten.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle